Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Æblekompot med rugknas og græsk yoghurt

Opskriften er til 4 personer.

æblekompot med rugknas og græsk yoghurt

Det skal du bruge:

Æblekompot

  • 3 æbler
  • ½ vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand

Rugknas

  • 1 skive rugbrød
  • 8 stk. hasselnødder
  • 1,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. kanel, stødt
  • 4 spsk. græsk yoghurt 10 % eller andet surmælksprodukt

Sådan gør du:

Æblekompot

Skyl æblerne og skræl dem . Skær dem i fire både, fjern kernehuset og skær bådene i tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med vand, og bring blandingen i kog ved svag varme.

Flæk vaniljestangen med en skarp kniv og skrap vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn samt vaniljestangen i gryden til æblerne og rør rundt.

Lad æblekompotten stå og småkoge i 5-8 minutter, så æblerne endnu ikke er kogt helt ud. Husk at røre rundt jævnligt. Smag til med sukker og lad det køle af.

Rugknas

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).

Hak rugbrødet i små stykker sammen med hasselnødderne (eller blend det). Bland sukker og kanel sammen med rugbrød-hasselnøddemassen og fordel det på en bageplade med bagepapir.

Bag 5-10 minutter i den varme ovn, eller til det er sprødt (hold øje med det, så ikke det bliver sort). Lad det køle af.

Anret efterårskompotten med knas i mindre glas ved følgende fremgangmåde: 1 spsk. æblekompot, 1 spsk. rugknas, 1 spsk. græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)

Pynt evt. med 1 tsk. hakket mørk chokolade (min.70%).

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®