Nyheder & arrangementer
Onsdag 26. august præsenterer vi vores nye logo. Målet er at skabe endnu større kendskab til vores arbejde for at hjælpe børn, der mistrives i deres hverdag.
Et hus og et hjerte. Det er de to elementer i Julemærkehjemmenes nye logo. Det nye logo er samtidig startskuddet til at øge opmærksomheden om det store arbejde, som vi gør for at hjælpe udsatte børn i Danmark.
Børnene, som får ophold på hjemmene, har ofte været udsat for grov mobning eller mangler et fællesskab at være en del af. De slås med fysisk eller psykisk mistrivsel.
”Julemærkehjemmene har altid gjort et enestående stykke arbejde for udsatte børn, og det gør vi fortsat. Men vi kan blive bedre til at åbne vores Julemærkehjem og fortælle om den bredde og faglighed, der er i vores arbejde. Her er det nye logo første skridt”, siger Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden, der driver de fem Julemærkehjem.
Det nye logo viser, at hos os får børnene hjælp. Huset symboliserer Julemærkehjemmene og deres trygge rammer. Hjertet er den omsorg, børnene får her. Alle er velkomne, og det enkelte barn bliver set. Kigger man tæt på, kan man se, at huset og hjertet ikke er perfekt i sin streg og form. For det er der ingen, der er. Men alle børn er gode nok.
”Julemærkehjemmene adskiller sig fra de fleste andre organisationer, der arbejde med børn. For børnene bor hos os. Vi har dem helt tæt på – også når det ikke er pænt, og det gør ondt. Der er masser af teorier. Men vi har praksiserfaring, når vi har børnene hos os døgnet rundt – året rundt. Det vil vi gerne fortælle”, siger Søren Ravn Jensen.
Selv om logoet er nyt, er vores fokus det samme; At hjælpe børn, der mistrives. Du kan se mere om det i denne film:
Hvert år får ca. 1.000 børn i alderen 7-14 år et ophold på et af vores fem Julemærkehjem. Gennem fællesaktiviteter, sport, undervisning og leg bliver børnene del af et fællesskab. De får styrket deres selvværd og troen på dem selv.
Opholdet giver gode resultater. Før et ophold er det kun 36% af børnene, som tror på dem selv. Efter opholdet gælder det for 73 % af børnene.
Julemærkehjemmene har, som navnet fortæller, gennem årene været finansieret gennem salget af det årlige julemærke. Selv om der stadig er mange, der køber mærket, er det lang tid siden, at indtjeningen fra salget alene har kunnet dække driften af de fem Julemærkehjem.
I dag kommer langt de fleste indtægter fra private donorer, virksomheder og fonde. Kun 3 % af budgettet er offentligt støtte. Derfor er vi dybt afhængig af donationer året rundt for fortsat at kunne hjælpe de mange børn, som har behov for en ny start på tilværelsen.