Få vores nyhedsbrev

Følg børnene og få historier fra Julemærkehjemmene og information om hjælpearbejdet!

Nej takJa tak

JulemærkerNytrykSærarkPinsKogebøgerVis din støttee-Støttemærket
Vores arbejde Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Bliv VirksomhedsVenGiv en VirksomhedsGaveBliv ErhvervsPartnerNyt om erhverve-Støttemærket
Mød børneneSe videoerSe opskrifterFå vores nyhedsbrev
Ansøg om opholdOm hjemmeneSådan hjælper viSpørgsmål og svarTema om mobning
Kontakt JulemærkefondenFind medarbejdereSe ledige stillingerKontakt Julemærkehjemmene
Støt nu
top

Julemærkehjemmene

Giver børn en ny start

Ny kampagne sætter fokus på vores hjælp til børn, der mistrives

Mobning, ensomhed og lavt selvværd er nogle af de problemer, børn i dag kan slås med. På Julemærkehjemmene får de hjælp til at finde troen på dem selv. Vores nye kampagne viser, hvad et ophold kan gøre for et barn.

Tænk, hvis du kunne rejse tilbage i tiden og fortælle dit tidligere jeg, at alt nok skal blive godt?

Sådan lyder det i vores nye kampagne. Her møder vi skoledrengen William, som bliver mobbet og må flygte hjem fra skole. Men der er håb at finde. For mens han sidder alene på sit værelse, får han besøg af sit fremtidige jeg. Denne William har været på Julemærkehjem. Her har han fået venner og troen på, at han er noget værd. Og han kan fortælle den triste William, at det alt sammen bliver godt.

Børnene får selvværdet tilbage

Kampagnen sætter fokus på det vedholdende arbejde vi på Julemærkehjemmene laver for at hjælpe børn som William. Hvert år får ca. 1.000 børn i alderen 7-14 år ophold på et af de fem hjem. Det er børn, som bliver mobbet, er ensomme eller føler sig udenfor. Gennem leg, læring og aktiviteter sammen med andre børn får de hjælp til at finde deres styrker og opbygge deres selvværd, så de igen kan indgå i fællesskaber.

I kampagnen vil vi gerne fortælle om, hvilke udfordringer børn i dag kan have, men også at der er håb forude. Hos os får børnene troen på dem selv og lære dem, at de er gode nok, som de er. Dermed kan de vende stærkere og gladere tilbage til deres familie, ligesom de genfinder lysten til at gå i skole og være med i fritidsaktiviteter

fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

Ingen børn skal stå uden for fællesskabet

Ifølge en analyse af danskernes holdning til hjælpearbejde rettet mod udsatte personer i Danmark, svarer 51 %, at de ser arbejdet med børn, der mistrives, som et af de vigtigste. Det vidner om, at mange danske familier er bekymret for børn og deres trivsel. Analysen er lavet af Voxmeter for Julemærkehjemmene oktober 2020.

Vi har fokus på at få børnene til at trives. Ud fra mantraet, at ingen børn skal stå uden for fællesskabet, bliver børnene en del af en gruppe fra den dag, de starter deres ophold. De får en tryg hverdag, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed og som giver dem en oplevelse af at være noget værd.

Målet med kampagnen er at gøre opmærksom på vores hjælpearbejde og indsamle donationer. Da vi kun får 3 % af vores indtægter fra det offentlige, er vi dybt afhængige af bidrag fra private, virksomheder og fonde. Heldigvis er der mange, som finder vores arbejde vigtigt, og som støtter os i kampen for at give børnene troen på dem selv. Det er vi meget taknemmelige for”, siger Søren Ravn Jensen.

Kampagnefilmen bliver vist på TV2 i december og sociale medier i november og december.


Fakta om børnenes udvikling på Julemærkehjem

2 ud af 3 børn, der kommer på Julemærkehjem, har oplevet at blive mobbet. 
Et år efter opholdet er andelen af børn, der oplever mobning, faldet fra 69 % til 14 %
 

2 ud af 3 børn har ikke god tro på sig selv, når de starter. 
Et år efter opholdet har 73 % af børnene fået god tro på sig selv.

ssssss