Vi har hjulpet børn i Danmark i over 100 år.
Skal du på Julemærkehjem? Vil du kontakte et af Julemærkehjemmene? Eller vil du bare vide mere? Gå på opdagelse i Julemærkehjemmenes hverdag og verden her på siden. God læselyst!
Ingen børn skal stå uden for. På Julemærkehjemmene lærer vi børn at indgå i fællesskaber. Det er forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling.
Vi skaber en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed, og giver dem en oplevelse af glæde og værdighed.
Kom til vores informationsmøder og hør mere om ophold på et Julemærkehjem.
Ansøgning
Vi hjælper børn i alderen 7-14 år med at bekæmpe mobning, ensomhed og mistrivsel.
Måske vi kan hjælpe jer?
Fokus på
Hvad skal man gøre som forælder eller pårørende, hvis et barn mistrives, føler sig forkert, bliver mobbet eller ikke har venner? Vi har samlet vores mange års erfaringer med børn i et stort tema om mobning, ensomhed og trivsel. Ingen børn fortjener en hverdag fyldt med ensomhed og ondt i maven.
Her kan du finde baggrundsinformation om de forskellige dele af vores hjælpearbejde - og hvordan det konkret udmøntes.
70 % af børnene havde inden opholdet på Julemærkehjem oplevet mobning.
12 måneder efter opholdet er andelen faldet til 14 % - et fald på 80 %.
Inden opholdet på Julemærkehjem vurderede 29 % af børnene deres liv som over middel.
12 måneder efter opholdet er andelen steget til 66 % - en stigning på 228 %.
Her er svar på en række ofte stillede spørgsmål — har du et spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.
Børn med trivselsproblemer.
Nej, et ophold på et Julemærkehjem er et tilbud til alle børn med trivselsproblemer i f.eks. skole eller hjemme og er ikke betinget af vægten.
Du kan læse mere og hente ansøgningsskema på Sådan kommer du på Julemærkehjem.
Der kan være ventetid på at komme på Julemærkehjem - det afhænger af, hvor mange der søger om ophold. For information om aktuel ventetid kan du kontakte os .
Et ophold varer typisk 10 uger.
Mellem 7 og 14 år.
Børnene er hjemme syv ud af ti weekender i løbet af opholdet. De hentes fredag og afleveres igen søndag. Det er muligt at besøge barnet på Julemærkehjemmet i de weekender, hvor barnet ikke er hjemme, men husk, at besøget altid skal aftales med personalet.
Vi tilbyder konfirmationsforberedelse hos den lokale præst.
Ja meget gerne - børnene bliver rigtig glade, når der kommer breve og pakker hjemmefra, men de må ikke indeholde slik og penge. I bedes notere afdeling og barnets navn på breve og pakker.
I skal betale lommepenge til barnet under opholdet. Lommepengene opbevares på afdelingen, og bruges til telefon, porto, byture, hobby, svømmehal, aerobic m.v. Børnene må ikke købe gaver til hinanden, men de må gerne give hjemmelavede gaver.
Et ophold på Julemærkehjemmet er gratis for familien, og finansieres af overskuddet fra salg af julemærkerne samt arv, gaver, bidrag og et mindre beløb fra det offentlige. Det eneste forældrene skal betale er barnets lommepenge og transport til og fra Julemærkehjemmet.
På Julemærkehjemmet bor man på værelse med et eller to andre børn af samme køn.
I udgangspunktet er det ikke muligt at afholde ferie, mens man er på Julemærkehjemmet. Det er vigtigt for barnets forløb og resultater, at opholdet ikke bliver afbrudt, så der kan skabes ro og tryghed. Der stor søgning og lang venteliste til Julemærkehjemmene. Derfor vil vi gerne gøre det så godt som muligt for børnene. Det skylder vi både dem, deres familier og vores gavmilde donorer, der gør hjælpearbejdet muligt.
”Store” mærkedage i familien skal barnet selvfølgelig deltage i.
Almindeligt tøj, motionstøj både til inde og ude, gode løbesko, aerobic-sko, badesko, vandresko, badetøj, regntøj og toiletsager.
Nej, det skal man ikke. Alle Julemærkehjem har cykler, men man må meget gerne medbringe cykelhjelm.
Ja, det må man gerne, men telefonen opbevares hos de voksne og udleveres på aftalte dage og tidspunkter, og ved hjemrejseweekender.
Ikke alle Julemærkehjem har faciliteter, der gør det muligt at bruge disse.
Der er fem Julemærkehjem - to i Jylland (ved Hobro og ved Kollund) og tre på Sjælland (i Skælskør, i Roskilde og ved Frederiksværk). De ligger alle i naturskønne omgivelser.
I 1904 udkom verdens første Julemærke efter en idé fra postmester Einar Holbøll. Han mente, at juleposten kunne forsynes med et ekstra mærke, og at pengene fra salget skulle bruges til børn, der havde brug for hjælp. Det kostede 2 øre. Einar Holbølls idé blev en så stor succes, at tilsvarende julemærker nu udsendes i mere end 100 lande. I årenes løb er der alene i Danmark solgt flere end 3 milliarder julemærker, og over 75.000 piger og drenge er hjulpet til et bedre og sundere liv.
På forbesøget tales der altid om hjemve og om, at opstarten kan være svær for både barn og forældre. Personalet vil altid trøste barnet og støtte forældrene i denne svære situation. Det er vigtigt at være konsekvent og støtte barnet i at fuldføre opholdet. Barnet vil opleve det som en personlig sejr at fuldføre opholdet, men har svært at se så langt frem, når tingene er svære.
Selvfølgelig kan dit barn få et ophold. På forbesøget taler vi altid om denne problematik og om hvordan vi rent praktisk gør, så barnet ikke oplever at være anderledes, fordi det tisser i sengen.
Selvfølgelig kan man få et ophold. På forbesøget taler vi altid om denne problematik og om hvordan vi rent praktisk håndterer det.
Det er næsten umuligt ikke at få venner. Det kan godt være lidt svært de første dage, men er man åben og imødekommende, kommer det helt af sig selv.
De fleste børn får 10 gode uger, men det er ikke unaturligt, at de første dage kan være svære at komme igennem. Brug de voksne, som til hver en tid vil give gode råd og trøstende ord.
Man kan gå ture i alt slags vejr, bare man er klædt rigtigt på.
Ja, børnene får dagligt skoleundervisning af lærere fra det kommunale skolevæsen. Der undervises i små hold, og der tages udgangspunkt i barnets behov og standpunkt.
Børn med trivselsproblemer lærer at leve et liv med sund kost, nærvær og masser af motion sammen med andre børn, der er i samme situation - og med aktive voksne.