Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Julemærket 2023 Støttevarer Krea / DIY Kogebøger Julekort Pins Gavemærker Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Samarbejde med kommune og skole

Et godt samarbejde med barnets skole og kommune sørger for, at vi kan hjælpe barnet før, under og efter opholdet på Julemærkehjemmet


 

Hjælpen på Julemærkehjemmene er et landsdækkende tilbud til børn i Danmark. Vi har derfor et samarbejde med alle landets 98 kommuner.


Samarbejde med kommune

Børn leger
Vi samarbejder med alle 98 kommuner i Danmark. Når et barns ophold er slut, kan kommunen hjælpe med at finde tilbud, som kan hjælpe barnet og familien godt videre.

Når et barn får et ophold på et Julemærkehjem, får både barnets kommune og skole besked. En kontaktperson fra den pågældende kommune har mulighed for at følge barnet undervejs i forløbet.

Efter endt ophold samarbejder Julemærkehjemmet og kontaktpersonen om at finde kommunale tilbud, som kan hjælpe barnet og familien godt videre.

Det er vores erfaring, at både børnene og deres forældre ofte har brug for en eller anden form for støtte efter endt ophold. Det kan være samtaler med fagpersoner, som kommunen har til rådighed; fx en AKT-lærer eller sundhedsplejerske.


Samarbejde med skole

Læreren på barnets hjemskole bliver også inddraget i forløbet helt fra start og er i dialog med Julemærkehjemmets skolelærere.

Barnet har skolemateriale med hjemmefra, som vi tager udgangspunkt i under opholdet. På den måde følger barnet den undervisning, som klassekammeraterne derhjemme også modtager.

Efter opholdet bliver der lavet en skoleudtalelse på det pågældende barn, som bliver sendt til læreren på hjemskolen. Heri står, hvordan det er gået med barnets faglige, sociale og personlige udvikling på Julemærkehjemmet.

Udtalelsen skal danne baggrund for, at lærerne på hjemskolen kan hjælpe barnet videre i det udviklingsforløb, vi har igangsat på Julemærkehjemmet. Udtalelsen bliver også sendt til barnets læge og kontaktpersonen i kommunen.

lærer og elev
Lærerne på Julemærkehjemmet samarbejder med lærerne på barnets hjemskole. Barnet har fx materiale med hjemmefra, så barnet arbejder med de samme opgaver som klassekammeraterne derhjemme.

Hvilket Julemærkehjem hører til hvilken kommune?

Hvert af de fem Julemærkehjem et tilknyttet bestemte kommuner. Det betyder, at barnet kommer på det Julemærkehjem, som dets kommune hører til. Inddelingen er baseret på geografi samt hvor mange pladser, det enkelte Julemærkehjem har til rådighed. Du kan se kommuneinddelingen på dette kort:

Kommunekort - Hvilket Julemærkehjem hører din kommune til?
Vejledningssamtale

Opholdet blev et vendepunkt for Signe

Julemærkehjemmene har i de senere år intensiveret samarbejdet med børnenes hjemkommuner.

Målet er at sikre børnene et endnu større og varigt udbytte af opholdet på Julemærkehjemmet.
 

Samarbejde om barnet

Vi samarbejder med andre for at hjælpe barnet bedst muligt - også efter opholdet på Julemærkehjem.

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®