Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor
Giv en donation Bliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Emily har fået venner

12-årige Emily blev mobbet og fik at vide, at hun aldrig ville få nogen venner. Efter et ophold på Julemærkehjem har hun mødt andre børn, som gerne vil være sammen med hende.

Emily på Julemærkehjem

Emily blev mobbet i årevis, inden hun kom på Julemærkehjem.


Emily har ikke haft en let barndom. Lige siden børnehaven har hun oplevet, at andre børn har behandlet hende dårligt. De mobbede hende, og det var hårde ord, som ramte hende.

”Jeg er blevet mobbet rigtigt tit. Jeg blev omringet og truet mange gange, jeg er også blevet slået. De sagde, jeg bare skulle dræbe mig selv, og jeg aldrig ville få nogen venner. Og jeg bare fortjente at dø.”

Følte hun intet var værd

Emily følte, at hun ikke havde andre end sine forældre, hun kunne gå til. Derfor var hun meget ensom i hverdagen. 

”Når jeg fik fri fra skole, så skyndte jeg mig bare direkte hjem. Jeg græd og tænkte over, hvorfor jeg overhovedet skulle eksistere. Jeg gad ikke tale med nogen, jeg lå bare på mit værelse og græd. Hvis min mor spurgte, om jeg var ok, så sagde jeg bare ”ja, ja”.”

Mobningen fik store konsekvenser for den 12-årige piges selvværd. Hun tænkte derfor meget tunge tanker om sig selv.

”Det fik mig til at føle, at jeg intet var værd, og jeg bare burde dræbe mig selv.”

Problemerne var så alvorlige, at hendes forældre ikke kunne løse dem uden hjælp. Derfor blev et ophold på et Julemærkehjem løsningen for hende.


Se emily fortælle sin historie

I videoen kan du høre Emily fortælle sin historie.


En vej ud af mobning

Halvdelen af de børn, der kommer på Julemærkehjem, er plaget af mobning. Nogle er som Emily blevet mobbet så meget, at de har trukket sig fra at være sammen med andre børn.

Læs mere om mobning.

Derfor hjælper vi børnene med at komme tilbage i fællesskabet. Pædagogerne arbejder fokuseret med, at alle børn bliver set og hørt, at de får plads til at sætte ord på deres følelser og oplevelser.

Under opholdet kan børnene øve sig i at være den, de er, uden at være bange for at blive holdt udenfor, drillet eller kaldt øgenavne. Børnene knytter tætte bånd til hinanden, og stærke venskaber opstår, når børnene kan spejle sig i hinanden og støtte hinanden i en ny og bedre retning.

Læs mere om vores pædagogiske arbejde med børnene her

Efter syv uger på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde har Emily fået venner og er begyndt at se lysere på tilværelsen.

”Jeg har fået det bedre, fordi jeg er kommet ind i et fællesskab, hvor jeg har fået venner. Jeg er ikke så ked af det mere. Jeg har hele tiden nogen at være sammen med, og jeg kan mærke, de andre godt gider at være sammen med mig. Det får mig til at føle, at jeg god nok, som jeg er.”

Sammen med vennerne

Der er også sket en stor forskel på, hvordan Emily opfører sig, når hun er derhjemme.

”Jeg tror, mine forældre godt kan mærke forskel på mig. Jeg er ikke længere ked af det hver eneste dag, og jeg gider ikke kun være på mit værelse hele tiden mere. Jeg gider ikke bruge min telefon så meget. Jeg vil gerne være udenfor og sammen med mine venner.”

Emily er derfor ikke i tvivl om, at opholdet har haft en enorm betydning for hendes udvikling.

"Hvis ikke jeg var kommet på Julemærkehjem, ville jeg nok stadig være på min gamle skole, og jeg ville tænke over alle de ting, der er blevet sagt, og hvad jeg er blevet kaldt. Jeg ville ikke tænke, at jeg er god nok."

Vi styrker børnenes selvtillid og selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp andre børn som Emily

Sådan hjælper vi

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookiesSalgs- og leveringsbetingelser

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®