Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

RISALAMANDE fra
 Julemærkehjemmet HOBRO

Opskriften er til 4 personer.

Ris a la mande

Det skal du bruge:

  • 1 dl vand
  • ¾ dl grødris (ca. 60 g)
  • ½ vaniljestang
  • 4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 10 mandler (ca. 10 g)
  • ca. 25 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Kog vandet op og tilsæt ris og en flækket vaniljestang.

Kog i 2-3 min., mens du rører. Kom mælken i, og kog grøden i ca. 40 min. Rør et par gange undervejs.

Tag vaniljestangen op og afkøl grøden.

Smut mandlerne og hak dem groft. Gem evt. en hel mandel. Kom mandlerne i grøden.

Tilsæt sukker og smag til.

Pisk fløden stiv og vend den i til sidst.


Servering

Server risalamanden med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom eventuelt en hel mandel i.


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb vores kogebøger.

Sund kost på Julemærkehjemmene

Se vores kostpolitik

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter.
Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®