Hvis du vil have dit barn (mellem 7-14 år) på Julemærkehjem, skal du udfylde en ansøgning
Vil du ansøge om et ophold på Julemærkehjem for dit barn? Eller vil du vide om et ophold, er det rette for dit barn? Så læs mere her på siden, hvor du også kan finde informationsmøder og hente vores informationsfolder.
Når du ansøger om ophold på Julemærkehjem, skal du hente oplysninger fra dit barns læge. Hent lægeformular, som dit barns læge skal udfylde. Du kan også sende den via mail til din læge.
Har dit barn været til psykolog, psykiater eller PPR, skal vi også have oplysninger herfra.
Når du har fået oplysningerne, skal du uploade disse dokumenter som en del af ansøgningen. Du kan uploade dem som pdf eller som et billede i højkvalitet.
Du kan starte ansøgningen allerede nu. Du skal bruge NemID eller MitID for at udfylde ansøgningen (nyt vindue via Criipto). Når du har indhentet de fornødne oplysninger, kan du uploade dem og sende den elektroniske ansøgning.
Note: Har I delt forældremyndighed, skal du også oplyse den anden forælder/værges e-mail og telefonnummer.
Visitationsregler
Beskrivelse af ansøgningsprocessen for ophold på Julemærkehjem.
Lægeformular
Barnets læge skal udfylde denne formular, inden du sender ansøgning.
Er du nysgerrig på, om et ophold på et Julemærkehjem kunne være noget for dit barn eller en, du kender?
Så er du meget velkommen til at komme forbi til en rundvisning og høre mere om et ophold på Julemærkehjem.
Vi optager børnene i den rækkefølge, vi modtager ansøgningerne. Da vi har mange ansøgere, må du forvente, at der er ventetid på at få et ophold på et Julemærkehjem.
Julemærkehjemmene holder åbent næsten hele året. Dog har vi lukket i påsken, i uge 29 og 30, samt mellem jul og nytår. Det betyder, at dit barn godt kan få ophold i skolernes sommerferie. Du kan ikke ændre den tildelte opholdsperiode.
Det er gratis for dit barn at komme på et Julemærkehjem. Et ophold koster 95.730 kroner, som vi finansierer ved at samle penge ind fra privatpersoner, virksomheder og fonde.
Som forælder skal du selv sørge for dit barns transport til og fra Julemærkehjemmet samt lommepenge under opholdet.
Læs folderen:
'Kom på Julemærkehjem'Julemærkehjemmene er for børn i alderen 7-14 år, der mistrives i hverdagen og har brug for en ekstraordinær indsats for at fremme og sikre deres trivsel og sundhed. Det gør vi i tæt samarbejde med familien.
De børn, der tilbydes et ophold, har ofte et meget lavt selvværd og har været udsat for mobning. Deres mistrivsel kan komme til udtryk ved, at de isolerer sig i hverdagen, har få eller ingen venner, føler ensomhed og har brug for at udvikle deres sociale kompetencer. En del af børnene har behov for at øge deres fysiske aktivitet samt ændre deres kostvaner og døgnrytme.
Vi er et tilbud, som barnet og familien selv søger. De børn og familier, som vi kan hjælpe, skal være indstillet på at samarbejde og modtage vores hjælp.
Julemærkehjemmene er et pædagogisk tilbud, der har fællesskabet som omdrejningspunkt. Børn, der har udtalte støttebehov, omfattende behandlingsbehov, eller som ikke kan indgå i fællesskaber, kan vi desværre ikke tilbyde ophold.
Her er svar på en række ofte stillede spørgsmål. Har du et spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.
Du kan læse mere om vores ansøgningsprocedure og udfylde et elektronisk spørgeskema på denne side: Sådan kommer du på Julemærkehjem.
Der kan være ventetid på at komme på Julemærkehjem. For information om aktuel ventetid, er du velkommen til at kontakte os.
Et ophold varer 10 uger, men forløbet strækker sig over et halvt år fra det første møde med barnet til den sidste opfølgning.
Børn i alderen 7-14 år kan få ophold på et Julemærkehjem.
På Julemærkehjemmene hjælper vi børn, der mistrives. Børn, der bliver mobbet, er ensomme, isolerer sig. Børn, der ikke tror, de er gode nok og som har brug for hjælp til at se anderledes på sig selv og livet. Det er børn fra hele landet i alderen 7-14 år, der kan komme på Julemærkehjem.
Nej, et ophold på et Julemærkehjem er et tilbud til børn med trivselsproblemer.
Ja, børnene får dagligt skoleundervisning af lærere fra det kommunale skolevæsen. Der undervises i små hold, og der tages udgangspunkt i barnets behov. Børnene gå i skole mellem 4-6 timer om dagen.
Et ophold på Julemærkehjem er gratis for familien. Opholdet finansieres af donationer og støtte til Julemærkehjemmene fra privatpersoner, virksomheder og fonde. Det eneste, forældre skal betale, er barnets lommepenge samt transport til og fra Julemærkehjemmet i weekenderne.
Nej, børnene tager hjem i weekenden. De skal hentes på Julemærkehjemmet fredag eftermiddag og afleveres igen søndag aften.
Vi tilbyder konfirmationsforberedelse hos den lokale præst.
Ja, meget gerne. Børnene bliver rigtig glade, når der kommer breve og pakker hjemmefra, men de må ikke indeholde penge.
Hvert barn, der kommer på Julemærkehjem, skal medbringe 200 kr. i lommepenge. Pengene bruges til bytur mv. Det er barnets forældre, der betaler lommepengene. Børnene må ikke købe gaver til hinanden, men de må gerne give hjemmelavede gaver.
På Julemærkehjemmet bor man på værelse med et eller to andre børn af samme køn.
I udgangspunktet er det ikke muligt at afholde ferie, mens man er på Julemærkehjemmet. Det er vigtigt for barnets forløb og resultater, at opholdet ikke bliver afbrudt, så der kan skabes ro og tryghed. Der er stor søgning og lang venteliste til Julemærkehjemmene. Derfor vil vi gerne gøre det så godt som muligt for børnene. Det skylder vi både dem, deres familier og vores gavmilde donorer, der gør arbejdet med børnene muligt.
Store mærkedage i familien skal barnet selvfølgelig deltage i.
Almindeligt tøj, motionstøj til inde og ude, gode løbesko, badetøj, regntøj, toiletsager mv. I vil få en pakkeliste inden opholdet start.
Nej, alle Julemærkehjem har cykler. På pakkelisten vil fremgå, om I skal medbringe cykelhjelm.
På Julemærkehjemmene forsøger vi så vidt muligt at imødekomme børnenes specielle behov i forhold til maden.
Det gælder fx, hvis barnet er vegetar eller lignende, ligesom vi respekterer børnenes religion. Her kan vi tilbyde fisk, kalkun, kylling eller halalslagtet kød.
Hvis barnet har en allergi, der har indvirkning på hvilke madvarer, vedkommende må spise, skal vi have en lægeerklæring.
Senest i forbindelse med forbesøget vil I få svar på, om vi kan opfylde behovene.
Ja, men telefonen opbevares hos de voksne og udleveres på aftalte tidspunkter.
På forbesøget tales der altid om hjemve og om, at opstarten kan være svær for både barn og forældre. Det er naturligt. Men personalet vil trøste barnet og hjælpe i de situationer, der er svære. Det er vigtigt i så stort omfang som muligt at støtte barnet i at fuldføre opholdet. Barnet vil opleve det som en personlig sejr.
Selvfølgelig kan dit barn få et ophold. På forbesøget taler vi altid om denne problematik og om, hvordan vi rent praktisk gør, så barnet ikke oplever at være anderledes, fordi det tisser i sengen.
Selvfølgelig kan man få et ophold. På forbesøget taler vi altid om, hvordan vi kan hjælpe med at håndtere forskellige udfordringer. Også en udfordring som denne.
Det er næsten umuligt ikke at få venner. Måske kan det være svært de første par dage, og barnet kan være genert. Men næsten alle børn fortæller, at venskaberne er noget af det bedste, de får med hjem fra Julemærkehjemmet.
Få indblik
Følg med, når Rikke, Nora, Christian og Theodor er på Julemærkehjem. TV SYD har lavet en dokumentarserie, hvor de følger fire børn gennem hele deres ophold.
Serien giver et indblik i, hvad børnene oplever undervejs i opholdet. Se hvordan de får hjælp i deres kamp med mobning, dårligt selvværd og ensomhed.
Flotte resultater:
Sådan går det børnene et år efter deres ophold på Julemærkehjem:
Her kan du finde information om, hvordan vi hjælper børnene før, under og efter opholdet.