Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene

GRØNKÅLSSALAT MED ANDEBRYST OG APPELSIN

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Grønkålssalat med and

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

Salat:

  • 1 andebryst
  • 150 g grønkål, fintsnittet
  • 1 appelsin
  • 60 g valnødder, grofthakkede

Dressing:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rids skindet på andebrystet og gnid det med salt og peber. Kom andebryst på en kold pande med skindsiden ned, tænd for middelvarme og lad andebrystet stege på panden i 30 minutter. Vend det herefter og steg videre på den anden side i 5 minutter. Lad andebrystet hvile på et skærebræt i 10 minutter, inden det skæres i tynde skiver.

Rør dressingen sammen, og snit grønkålen fint. Appelsinerne fileteres ved at skære skrællen af og derefter de tynde hvide hinder, der adskiller bådene fra hinanden.

Vend dressingen i grønkålen og anret kålen på et fad med tynde skiver andebryst, tynde skiver appelsin og grofthakkede valnødder.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®