Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til ca. 14 chokoladepinde. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Thomas Evers Poulsen.
Foto: Søren Staun
Brug chokolade uden sukker for en lettere udgave.
Smelt først den hvide chokolade over vandbad. Kom herefter den hvide chokolade i en pose og klip et lille hul i det ene hjørne. Lav chokoladestriber i silikoneformen ved forsigtigt at klemme chokoladen ud af posen, mens du bevæger hænderne fra side til side.
Smelt den mørke og lyse chokolade sammen over vandbad og kom kanel og revet appelsinskal i. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade i silikoneformen og stik til sidste en rørepind i hver chokolade, inden de støbte chokolader sættes på køl.
Lad chokoladepindene stivne og server dem herefter sammen med opvarmet mælk. En varm kop chokolade laves ved, at en chokoladepind røres ud i 2 dl. opvarmet mælk.
Vil du spise sundt og lækkert?
Sund mad på Julemærkehjemmene
Bliv inspireret til nye retter