Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Juleopskrifter fra Julemærkehjemmene

Rørt laks med æble, purløg og skyr på ristet rugbrød

Opskriften er til 4 personer. Den er en del af vores julekogebog "JULEMAD I FÆLLESSKAB" og er udviklet af vores ambassadør Ann-Christine Hellerup Brandt.

Rørt laks

Foto: Søren Staun

Det skal du bruge:

  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1/2 dl skyr
  • 1 æble
  • 1/2 dl purløg
  • 1 økologisk citron
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du:

Mos den varmrøgede laks med en gaffel og rør den sammen med mayonnaise og cremefraiche, til moussen har en lækker cremet konsistens.

Riv æbler på et rivejern, hak purløget fint og rør begge dele i laksemoussen. Smag den til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.

Rist rugbrødet og skær det herefter i små trekanter, som anrettes med rørt laks ovenpå.


Velbekomme

Sulten efter mere?

Vil du spise sundt og lækkert?

Sund mad på Julemærkehjemmene

Bliv inspireret til nye retter

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®