Popcorn med chili’ cheese
Ingredienser:
- 1 dl majskorn
- 3 spsk. solsikkeolie
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. chili
- 3 spsk. cheddar el. parmesan
Fremgangsmåde:
- Kom olien i en gryde og tænd for næsthøjeste varme.
- Kom majskorn ned i olien og sæt låg på.
- Husk at ryste gryden, så ikke det brænder på.
- Når popcornene begynder at poppe, skues ned på anden laveste temperatur.
- Ryst gryden med jævne mellemrum.
- Popcornene er færdige, når der er 3-4 sekunder mellem poppene – og gryden tages af varmen.
- Kom smør i gryden og ryst gryden grundigt med låg over. Brug et par grydelapper, da gryden er varm.
- Vend salt, smør, chili og ost i de færdigpoppede popcorn, så det er jævnt fordelt.
- Serveres lune og friskpoppede.
Popcorn med chokolade
Ingredienser:
- 1 dl majskorn
- 3 spsk. solsikkeolie
- 30 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Kom chokoladen i en kasserolle og lad det smelte.
Du kan også bruge en mikrobølgeovn til dette i stedet for.
- Varm olien i en gryde. Kom majskornene i.
Husk at ryste gryden undervejs, så de ikke brænder på.
Når dine popcorn er færdige, kommer du dem ned i den smeltede chokolade og vender dem rundt.
- Kom chokoladepopcornene ud på et stykke bagepapir og fordel dem rundt, så de ikke klistrer sammen i klumper. Brug en ske til dette.
- Lad dem køle lidt af, så chokoladen er fast og servér.
☀ Vidste du ...
... at popcorn er et fuldkornsprodukt, da de består af tørrede majskorn.
Popcorn er 100 % uforarbejdet fuldkorn.
Ingredienser:
- 1 dl majskorn
- 3 spsk. solsikkeolie
- 150 g sukker
- 30 g smør
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
- Varm olien i en gryde. Kom majskornene i.
Husk at ryste gryden undervejs så de ikke brænder på.
- Når dine popcorn er færdige, hældes de ud på en bageplade med et stykke bagepapir.
- Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til et let brunligt sukker.
Tilsæt smør og salt og rør jævnligt rundt.
Når karamellen er jævn og flot i farven, tages den af blusset, og der hældes bagepulver i under omrøring. Det bruser nu op.
Hæld karamellen over popcornene. Fordel den jævnt udover alle popcornene og sørg for, at de ikke klistrer sammen i klumper. Brug en ske til dette.
- Lad dem køle lidt af og servér.