Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
Madværksteder - Øvelser

Tre slags popcorn med smag


Popcorn med chili’ cheese

Ingredienser:

  • 1 dl majskorn
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chili
  • 3 spsk. cheddar el. parmesan

Fremgangsmåde:

  1. Kom olien i en gryde og tænd for næsthøjeste varme.
  2. Kom majskorn ned i olien og sæt låg på.
  3. Husk at ryste gryden, så ikke det brænder på.
  4. Når popcornene begynder at poppe, skues ned på anden laveste temperatur.
  5. Ryst gryden med jævne mellemrum.
  6. Popcornene er færdige, når der er 3-4 sekunder mellem poppene – og gryden tages af varmen.
  7. Kom smør i gryden og ryst gryden grundigt med låg over. Brug et par grydelapper, da gryden er varm.
  8. Vend salt, smør, chili og ost i de færdigpoppede popcorn, så det er jævnt fordelt.
  9. Serveres lune og friskpoppede.

Popcorn med chokolade

Ingredienser:

  • 1 dl majskorn
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • 30 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Kom chokoladen i en kasserolle og lad det smelte.
    Du kan også bruge en mikrobølgeovn til dette i stedet for.
  2. Varm olien i en gryde. Kom majskornene i.
    Husk at ryste gryden undervejs, så de ikke brænder på.
    Når dine popcorn er færdige, kommer du dem ned i den smeltede chokolade og vender dem rundt.
  3. Kom chokoladepopcornene ud på et stykke bagepapir og fordel dem rundt, så de ikke klistrer sammen i klumper. Brug en ske til dette.
  4. Lad dem køle lidt af, så chokoladen er fast og servér.

Vidste du ...

... at popcorn er et fuldkornsprodukt, da de består af tørrede majskorn. 

Popcorn er 100 % uforarbejdet fuldkorn.


Popcorn med saltkaramel

Ingredienser:

  • 1 dl majskorn
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • 150 g sukker
  • 30 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien i en gryde. Kom majskornene i.
    Husk at ryste gryden undervejs så de ikke brænder på.
  2. Når dine popcorn er færdige, hældes de ud på en bageplade med et stykke bagepapir.
  3. Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til et let brunligt sukker.
    Tilsæt smør og salt og rør jævnligt rundt.
    Når karamellen er jævn og flot i farven, tages den af blusset, og der hældes bagepulver i under omrøring. Det bruser nu op.
    Hæld karamellen over popcornene. Fordel den jævnt udover alle popcornene og sørg for, at de ikke klistrer sammen i klumper. Brug en ske til dette.
  4. Lad dem køle lidt af og servér.

madværksteder

Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®