Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu
Madværksteder - Øvelser

Fra jord til bord

Denne øvelse er god til at give et indblik i råvarens vækstforløb (fra jord til bord - til jord igen), og samtidig kan øvelsen give et større kendskab til råvarens smag og anvendelse.

Desuden kan der opnås viden om bæredygtighed og årstidens frugt og grønt.

fra jord til bord

Prøv f.eks. at komme med eksempler på, hvad råvaren kan bruges til.

Eksempel: Hvis man har valgt tomatfrø til dyrkning, kan eksempler på, hvad tomater kan bruges til være:
ketchup, i salaten, som pålæg på brødet, i en suppe eller tomatsovs m.v.


Du skal bruge:

  • Frø til dyrkning (fx karse).
     
  • En beholder med velfugtet jord, køkkenrulle eller vat
    (alt væden i beholderen skal være suget væk og eventuelt overskydende vand hældes væk).
     

fremgangsmåde:

  1. Drys rundhåndet karsefrøene ud på vattet, papiret eller jorden.
     
  2. Giv frøene en smule vand (evt. med sprayflaske) og hold jorden fugtig over den næste uge.
     
  3. Efter en lille uges tid vil karsen være klar til at høste og spise.
     


God fornøjelse 

madværksteder

Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®