Prøv vores lækre og bløde Luciaboller. De er perfekte til Luciadag den 13. december eller bare en hyggelig dag i køkkenet med familien. Opskriften er til ca. 20 stk.
Kategori: Mellemmåltid
Sværhedsgrad
Opskriften er til 20 stk.
Arbejdstid: 1 time / tid i alt: 2 timer
Når du pensler dem, kan du tilsætte 1/2 tsk. gurkemeje til ægget for farvens skyld.
Lun skummetmælken. Smuldr gæren i en skål, tilsæt olie og den lune skummetmælk og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt herefter sukker, salt, kardemomme og safran/gurkemeje.
Tilsæt herefter hvedemel og fuldkorsmel lidt efter lidt og ælt dejen, indtil den er smidig. Hold eventuelt lidt af hvedemelet tilbage.
Sæt dejen til at hæve i 30 minutter.
Del dejen i 20 boller. Du kan forme dem som luciafigurer eller som fine S-figurer. Hver bolle pyntes med 2 rosiner.
Lad bollerne hæve på en bageplade i cirka 20 minutter og pensl dem med et sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 200 grader i en almindelig ovn eller ved 175 grader i en varmluftsovn i cirka 15 minutter.
Vi har fokus på gode og sunde madvaner og fællesskabet om det gode måltid.