Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Sprøde Rugknækbrød

Opskriften er til ca. 25 stk.

Sprøde rugknækbrød - nem og let opskrift fra Julemærkehjemmene

Det skal du bruge:

Dej:

  • 200 g rugmel
  • ½ dl olie
  • Ca. 2 dl vand
  • 50 g havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 40 g jomfru i det grønne frø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk salt

Pynt:

  • Birkes
  • Sesamfrø
  • Solsikkefrø
  • Hørfrø

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej.

Dejen deles i to lige store dele og hver del rulles så tyndt ud som muligt mellem to stykker bagepapir.

Det øverste stykke bagepapir fjernes, og der ridses tern på dejen med en kniv.

Bagepapiret med den udrullede dej lægges over på en bageplade, og den pensles med vand og drysses med pynt.

Knækbrødene bages ved 170 grader varmluft i ca. 25 min. til de er gyldne og tørre.

Når de er afkølet, brækkes de fra hinanden i de tern, der er ridset i.

Opbevares tørt i en lufttæt beholder.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®