Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Påskeboller

Opskriften er til 16 boller

Påskeboller i kurv

Det skal du bruge:

  • 1,5 dl kogt vand (afkøles inden brug)
  • 1 dl skyr 0,2 %
  • 1 pakke gær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • 30 g brun farin
  • 20 g sukker
  • 2 æg
  • 80 g olie
  • 125 g orangemarmelade
  • 210 g fuldkornshvedemel
  • 340 g hvedemel

Sådan gør du:

Rør 0,5 dl af det kogte vand sammen med gurkemeje og kanel i en skål. Bland den resterende 1 dl vand sammen med skyren, og rør gæren i. Bland gærblandingen og vandet med gurkemeje og kanel sammen. Tilsæt æg, olie og orangemarmelade sammen med brun farin og sukker.

Tilsæt herefter fuldkornshvedemel og salt og ælt dejen godt. Hvis du har en røremaskine eller håndmixer kan du med fordel bruge dem, da dejen har godt af, at blive æltet rigtig godt.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, hold eventuelt lidt tilbage. Dejen skal ikke være alt for tør, men våd og klistret. Dejen æltes igen i 5-10 minutter.

Lade dejen hvil i 15 minutter og form herefter dejen til 16 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Klip et lille kryds i topppen af hver bolle inden de sættes i ovnen. Sæt bollerne i ovnen 12-15 minutter. Bagetiden er kun vejledende. Bollerne er færdige når de er dybt gyldne og lyder hule når du banker på bunden af dem.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookies

© 2025 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®