Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 16 boller
Rør 0,5 dl af det kogte vand sammen med gurkemeje og kanel i en skål. Bland den resterende 1 dl vand sammen med skyren, og rør gæren i. Bland gærblandingen og vandet med gurkemeje og kanel sammen. Tilsæt æg, olie og orangemarmelade sammen med brun farin og sukker.
Tilsæt herefter fuldkornshvedemel og salt og ælt dejen godt. Hvis du har en røremaskine eller håndmixer kan du med fordel bruge dem, da dejen har godt af, at blive æltet rigtig godt.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, hold eventuelt lidt tilbage. Dejen skal ikke være alt for tør, men våd og klistret. Dejen æltes igen i 5-10 minutter.
Lade dejen hvil i 15 minutter og form herefter dejen til 16 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Klip et lille kryds i topppen af hver bolle inden de sættes i ovnen. Sæt bollerne i ovnen 12-15 minutter. Bagetiden er kun vejledende. Bollerne er færdige når de er dybt gyldne og lyder hule når du banker på bunden af dem.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter