Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 12 hveder.
Smelt smørret i en gryde. Rør gæren ud i mælken og rør mælk og gær sammen med det smeltede smør.
Pisk æggene i et glas. Gem en lille smule af de sammenpiskede æg til at pensle med, hvis du vil have blanke hveder.
Bland det hele sammen i stor skål og ælt dejen til er fin og blank.
Dæk dejen til og sæt den til hævning i en time.
Del dejen i 12 lige store stykker. Rul dem til små boller og placer dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Hvederne må gerne stå tæt, men der skal være en lille smule luft imellem.
Lad hvederne hæve i en time.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pensl hvederne med æg, inden de sættes i ovnen.
Bag hvederne i 18-20 minutter. Husk at holde øje med dem. Skru lidt ned for ovnen, hvis de bliver for mørke.
Lad hvederne køle af på en bagerist. Flæk dem, rist dem og server med fx koldt smør, ost og marmelade.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter