Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

Kartoffelmoussaka

Opskriften er til 4 personer.

Kartoffelmoussaka, opskrift

Det skal du bruge:

  • 16 kartofler
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg, hakkede
  • 6 gulerødder, revne
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. peber
  • 0,5 l mornaysauce

TIP!

Du kan også tilsætte revet squash, finthakket rød peber eller andre grøntsager i kødsovsen.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem til side.

Brun kødet i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad kødsovsen småkoge i 15 minutter.

Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et ildfast fad og fordel kødsovsen henover. Fordel herefter resten af kartoflerne ovenpå kødsovsen, og hæld mornaysaucen udover.

Bag moussakaen i ovnen ved 180 grader i 40 minutter.

Når moussakaen er blevet gylden på toppen og kartoflerne er møre, serveres retten med eksempelvis en lækker grøn salat eller en råkostsalat.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®