Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

NY DOKUMENTARSERIE GIVER ET ENESTÅENDE INDBLIK I BØRNS LIV PÅ JULEMÆRKEHJEM

Som en flue på væggen har TV 2 ØST fået lov til at komme helt tæt på en række modige og ærlige børn på Julemærkehjemmet i Skælskør. Serien skildrer børnenes fortællinger på deres præmisser og har fået titlen ”Vi er jo bare børn”.

Julemærkehjemmene, dokumentarserie

I tre afsnit kommer vi helt tæt på børnene på Julemærkehjemmet Skælskør. Foto: Journalist Mette Mørk, TV 2 ØST


Det er nu muligt at få et helt unikt og enestående indblik i, hvordan det er at være barn på Julemærkehjem. TV 2 ØST har nemlig lavet en ny flot dokumentar om børnene på Julemærkehjemmet Skælskør. 

Tidligere har TV SYD lavet en programserie fra Julemærkehjemmet Fjordmark, og nu kan du se endnu mere til de skønne børn, som vi hjælper på alle fem Julemærkehjem.

Den nye dokumentarserie vises i korte klip på TV2 ØST fra 25. september 2024, men du kan se alle tre afsnit i deres fulde længde på TV2 ØST Play her.


dET HANDLER OM BØRNENES FORTÆLLINGER

I den nye dokumentarserie fra TV2 ØST får vi lov til at stifte bekendtskab med en lang række børn på Julemærkehjemmet Skælskør, der deler ud af deres liv i forskellig grad.

Du kan bl.a. møde Amalie, der fortæller meget åbent om den voldsomme mobning, som hun har været udsat for. På opholdet finder Amalie modet til at inddrage voksne i de svære ting, hun kæmper med, og det går op for hende, at hun er værd at være ven med – helt som hun er. 

Vi møder også Felix og Adrian, der har dannet et helt særligt venskab under deres ophold, og vi får lov at hilse på Thilde, der trods hjemve gennemfører sit ophold og ser tilbage på de 10 uger med glæde og stolthed.

Glade børn, smilende børn, Julemærkehjem, julemærkebørnFelix og Adrian er blevet rigtig gode venner under deres ophold på Julemærkehjemmet. Flere af børnene oplever at få deres første rigtige ven, når de kommer på Julemærkehjem. Foto: Journalist Mette Mørk, TV 2 Øst.

Glade børn, JulemærkehjemThilde og Linnea har mødt hinanden på Julemærkehjemmet Skælskør. I løbet af et ophold knytter børnene tætte bånd og får venskaber, der holder hele livet. Foto: Journalist Mette Mørk, TV 2 Øst.

FÆLLESSKABETS BETYDNING FOR DET ENKELTE BARN

Serien skildrer børnenes oplevelser, både de svære og de gode, og børnene fortæller om alt fra mobning og ensomhed til glæden ved at få nye venner og blive en del af et fællesskab på Julemærkehjemmet. 

Og flere af børnene nævner netop fællesskabet som det afgørende for, at deres ophold har fået stor betydning for dem.

På Julemærkehjemmene hjælper vi børnene med at indgå i fællesskaber. Vi arbejder hver dag for at give tro på dem selv og styrke deres selvværd. Og den nye dokumentarserie viser tydeligt, hvordan børnene omfavner hinanden og giver plads til forskellighed – og ikke mindst, hvordan børnene lærer om egne behov og grænser samtidig med at de lærer at respektere andres. Vi ser også, hvordan børnene bakker hinanden op i fællesskab – f.eks. når der læses højt af ros og opmuntringer, som børnene skriver til hinanden i afslutningen af hvert barns ophold. Det giver et kærligt ”skub i ryggen”, som børnene kan tage med sig videre.


hvordan vil statsministeren stoppe mobning? 

I forbindelse med lanceringen af dokumentarserien valgte TV 2 ØST desuden at donere deres spørgetid til åbningen af Folketinget den 1. oktober, til 13-årige Anna Louise fra Julemærkehjemmet Skælskør. Anna Louise har oplevet grov mobning, og hendes spørgsmål til Statsministeren var soleklart: 

”Hvad vil du gøre for at stoppe mobning?” 

Til spørgsmålet svarede Mette Frederiksen blandt andet: ”Det allervigtigste, når vi taler mobning, er, at der er nogle voksne, som tager ansvar.”

Det er vi helt enige i på Julemærkehjemmene – børns trivsel er nemlig voksnes fælles ansvar.

Udover dokumentarserien udgiver TV2 ØST løbende artikler, der omhandler og sætter fokus på mobning. Du kan f.eks. læse mere om Amalies historie, Adrians historie og Annas spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen.

Mobning satte dybe spor i Amalie - læs hendes historie her

"Der var ingen, der kunne lide mig" - Adrian blev mobbet hver dag - læs hans historie her 

Se hvad statsminister Mette Frederiksen svarede på Anna Louises spørgsmål


VI VIL HJÆLPE ENDNU FLERE BØRN 

Hvert år får op mod 1.000 børn et ophold på et Julemærkehjem. Det er børn, der mistrives, bliver mobbet, er ensomme og bliver holdt udenfor fællesskabet. Det har store konsekvenser for børnene, der kommer til at tvivle på deres evner og deres værd.

På Julemærkehjemmene giver vi børnene en ny start med styrket selvværd og mod på livet. Dog er der flere børn i mistrivsel, end vi kan hjælpe, og mange børn har især brug for en hjælpende hånd i skolen. Her kan mistrivsel gå udover fællesskabet, undervisningen og motivationen for læring.

Derfor arbejder vi for at indføre en årlig national trivselsuge i folkeskolen, hvor både børn, lærere og forældre inddrages i det tværfaglige arbejde med trivsel. Vi samarbejder i forvejen med skoler over hele landet og har en faglig viden, der hjælper børn hver dag på Julemærkehjemmene. Vi tror på, at en national trivselsuge vil gavne børn både i og udenfor fællesskabet.

Børn i mistrivsel har brug for voksne, der bakker op om og hjælper med at facilitere inkluderende fællesskaber, og det får de hos os på Julemærkehjemmene. 

Tak til TV2 ØST for at vise interesse i vores arbejde med trivsel og for at formidle børns liv på børnenes præmisser. Det er en rørende serie, der portrætterer livet fra børnenes vinkel – både når der er latter og tårer.

Se alle tre afsnit af dokumentarserien på TV 2 ØST Play helt gratis lige her.


Vi styrker børnenes selvværd

Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.


Hjælp børn ud af mistrivsel

Ophold på Julemærkehjem

Hjælp, der varer ved

Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®