Børnenes historier
13-årige Simon trivedes ikke skolen. Hans hverdag var præget af mobning og ensomhed, og han havde helt trukket sig fra fællesskabet. På Julemærkehjemmet fik Simon en ny start.
Simon havde det svært i skolen, inden han kom på Julemærkehjem. Han havde ingen venner, og han blev mobbet af de andre.
Når jeg spurgte, om jeg måtte være med til det, de andre lavede, blev der sagt nej.
Simon, 13 år“Jeg trivedes ikke i skolen og havde ingen venner. Når jeg spurgte, om jeg måtte være med til det, de andre lavede, blev der sagt nej. Det gjorde mig ked af det. Det gav mig dårlige dage og jeg havde svært ved at stå op og gå i skole. Jeg var bare glad for at komme hjem.”
I videoen kan du se Simon fortælle sin historie og høre, hvordan et ophold på Julemærkehjem blev hans redning.
“I 5. klasse havde jeg en ven, men han flyttede til Esbjerg. Det var hårdt at undvære ham, fordi han var min eneste ven. Dem i klassen kaldte mig ikke noget grimt, men der var bare ingen, der ville have med mig at gøre.”
At blive holdt uden for fællesskabet er en høj pris, som desværre alt for mange børn betaler. En skæbne, som følger dem langt ind i voksenlivet, medmindre der bliver taget affære. Det gjorde Simons forældre. Han kom på Julemærkehjem og billedet vendte sig som fra nat til dag.
"På Julemærkehjemmet havde de voksne tid til at tale og hjalp mig med at komme videre. De fik mig til at tro på, at jeg var god nok. Her var det også nemmere at få venskaber, fordi vi jo lavede alting sammen, hvor alle var med og hvor vi hjalp hinanden,” fortæller Simon.
Over halvdelen af børnene på Julemærkehjem har ligesom Simon oplevet mobning, inden deres ophold. De har lidt nederlag, og de har dårlige erfaringer med at deltage i aktiviteter og være en del af et fællesskab. For mange af børnene resulterer det i, at de mister troen på dem selv og deres egne evner.
Og når vi møder børnene her hos os, oplever vi ofte, at mange af børnene ikke har mod på at deltage, fordi de tidligere har haft rigtige dårlige oplevelser med netop det: at deltage.
Men med kærlig støtte fra pædagogerne, hjælpes børnene ind i fællesskabet, og de hjælpes til at tage små skridt og udfordre sig selv. Og i løbet af ganske kort tid kan vi se, at børnene begynder at tro på sig selv igen - præcis ligesom Simon gjorde.
“Jeg kan godt mærke, at jeg har forandret mig. Jeg er blevet sjovere og mere glad, end jeg var før.”
Simon fortæller også, at han har langt mere selvværd. Nu er det ham, der tit tager initiativ til noget.
“Jeg er ikke længere bange for at sige noget dumt. Jeg siger bare det, jeg vil og har allerede fået mange venner."
I dag fortæller han stolt om, hvordan de lærer at slukke brande, yde førstehjælp og klippe biler op ved trafikuheld.
Han er vild med brandbiler, men vil allerhelst ind til politiet. “På en måde er man jo som politibetjent også med til at passe på andre," fortæller Simon smilende.
Vi håber, du vil støtte, så et nyt liv kan starte for dem. Din hjælp er ikke bare en julegave. Det er en gave for livet for børnene.
Du kan give børn som Simon en ny start uden mobning og ensomhed
Det er en vigtig del af børns udvikling at turde tro på sig selv og vide, at man er god nok, som man er. Når vi arbejder med børnenes selvværd og selvtillid, sætter vi fokus på store og små sejre i hverdagen.
Læs mere om selvværd.
Hjælp andre børn som Kian
Ophold på Julemærkehjem
Hjælp, der varer ved