Nyhedsbrev

Få en gratis kalender - Julemærkehjemmene

Få spændende historier og information fra Julemærkehjemmene direkte i din mailboks.

Nej takJa tak

Nytryk Støttevarer Krea / DIY Julemærket 2023 Kogebøger  Gavebevis e-Julemærket
Historien Julemærket Bestyrelse Regnskaber Ambassadører Protektor Mærkesager
Giv en donation 1000 meter for 1000 børnBliv erhvervssponsor Bliv erhvervspartner Bliv strategisk partner
Mød børneneOpskrifter Se videoer Få vores nyhedsbrev
Pædagogisk tilgang Dagligdagen Samarbejde om barnet Børnenes udvikling
Kontakt Julemærkefonden Kontakt Julemærkehjemmene Find medarbejder Ledige stillinger Er du blevet ringet op? Presse
Ansøg om ophold Om hjemmene Børnenes udfordringer Informationsmøder
Støt nu

POPULÆRE BOLLER FRA JULEMÆRKEHJEMMET SKÆLSKØR

Opskriften er til ca. 36 stk.

Populære boller fra Julemærkhjemmet Skælskør

Det skal du bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 250 g grahamsmel
  • 100 g solsikkefrø
  • 100 g sesamfrø
  • 1 dl finthakkede hasselnødder
  • 5 dl vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 pk. gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 3 gulerødder, revet

Tip!

Gulerødderne kan erstattes af æbler og squash, og du kan eventuelt udelade nødderne. Prøv også at tilsætte rosiner, kanel eller kardemomme for en lidt mere julet version.


Sådan gør du:

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie, salt og sukker.

Rør gulerødder, sesamfrø, solsikkekerner og hakkede nødder i.

Tilsæt så grahamsmel. Når du har rørt det rundt, tilsætter du til sidst hvedemel. Hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal være smidig og ikke for klistret.

Tænd for ovnen på 180 grader. Lad dejen hæve et lunt sted ca. 30 minutter.

Del dejen i to lige store portioner og form 18 boller af hver. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 20 minutter.

Pensl dem med lidt A38 eller sammenpisket æg, inden du bager dem i ovnen i 12 minutter, til de er let gyldne.

Velbekomme!


Vil du spise sundt og lækkert?

Køb kogebøger

Sammen om den sunde mad

mad- og måltider

Bliv inspireret til nye retter

Se flere opskrifter
Persondatapolitik og cookies

© 2024 JULEMÆRKEFONDEN — Designed by DAN®