Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til ca. 36 stk.
Gulerødderne kan erstattes af æbler og squash, og du kan eventuelt udelade nødderne. Prøv også at tilsætte rosiner, kanel eller kardemomme for en lidt mere julet version.
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie, salt og sukker.
Rør gulerødder, sesamfrø, solsikkekerner og hakkede nødder i.
Tilsæt så grahamsmel. Når du har rørt det rundt, tilsætter du til sidst hvedemel. Hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal være smidig og ikke for klistret.
Tænd for ovnen på 180 grader. Lad dejen hæve et lunt sted ca. 30 minutter.
Del dejen i to lige store portioner og form 18 boller af hver. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 20 minutter.
Pensl dem med lidt A38 eller sammenpisket æg, inden du bager dem i ovnen i 12 minutter, til de er let gyldne.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter