Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 4 personer
(kan evt. erstattes af færdigkøbte fuldkorntortillas)
Spinaten skylles og spidskål snittes. Begge dele sættes til side indtil servering.
Vend torskerogn i en skål og rør, til det bliver en findelt og jævn masse.
Riv eller hak rødløget fint.
Hak persille fint, og riv citronskal fint.
Rødløg, persille og citronskal tilsættes farsen sammen med æg, og det hele røres sammen, smages til med salt og peber og stilles på køl indtil stegning.
Blend ærter, persille og hvidløg groft. Vend blandingen sammen med græsk yoghurt og smag til med salt og peber.
Bland olie, vand og græsk yoghurt i en skål. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og bagepulver og ælt dejen sammen. Lad den hvile i 10 minutter.
Imens dejen hviler, steges frikadellerne. Form dem med en lille ske og steg dem ved middelhøj varme i ca 4-5 minutter på hver side i en lille smule olie. Hold frikadellerne varme i ovnen ved lav temperatur.
Tag dejen frem og del den i fire lige store dele. Hver del formes til en bolle, som rulles tyndt ud som en pandekage. Brug evt. mel for at undgå, at dejen klistrer til bordpladen. Opvarm en stegepande og bag hver wrap på hver side. Under bagningen dannes der luftbobler. Tryk disse bobler ned med et rent viskestykke.
Smør hver wrap med dressing, læg salat, deller og evt. syltede rødløg ovenpå og rul wrappen sammen.
I kogebogen fra Julemærkehjemmet Skælskør finder du opskriften på syltede rødløg.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter