Opskrifter fra Julemærkehjemmene
Opskriften er til 9 stk.
Rør gær, sukker, olie og vand sammen. Bland mel og salt sammen og rør det i gærblandingen. Dejen æltes glat og hæver et lunt sted i 45 minutter.
Hak løg og hvidløg og skær auberginen i små tern. Sauter det hele i olivenolie. Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt spidskommen, tomatpure og vand, og lad herefter fyldet koge op under omrøring. Smag til med salt og rosiner og lad det køle af.
Rul dejen ud til en størrelse på ca. 33 x 33 cm og skær den i 9 firkanter. Læg lidt fyld i midten af hver firkant og fold dejen ind over fyldet, så brødene danner en trekant. Tryk siderne lidt ned med en gaffel, og pensl brødene med æg.
Bag brødene ved 200 grader i 12-15 minutter.
Vil du spise sundt og lækkert?
Køb kogebøgerSammen om den sunde mad
mad- og måltiderBliv inspireret til nye retter
Se flere opskrifter